"Put your trust in God, and keep your powder dry"
Oliver Cromwell

luni, 8 februarie 2010

perspective

Azi am reusit sa primim vizele pentru Mauritania si Mali. In aceeasi zi. Bazil Popovici, ambasadorul Romaniei in Maroc ne-a ajutat cu prietenie sa rezolvam aceasta problema.
Suntem acum la hotel, problema cu netul s-a rezolvat.
Sa va spun putin despre perspective.

Privit in jos in perspectiva destinatiei noastre, Ghana, suntem putin infricosati. Doar putin, atat cat sa dobandim o dimensiune a atentiei marite, a simtirii constiente ca lucrul de care ne-am apucat nu-i o joaca. Cu toate ca, daca nu o iei lejer, in stil arabesc, o sa o iei razna, pentru ca prioritatile si timpul aiaqi au alta dimensiune. Inshaallah.
Bazil Popovici si frumoasa lui sotie Nicoleta ne-au primit in resedinta ambasadorului, o casa foarte frumoasa cu gradina si piscina in zona rezidentiala. Oameni minunati care ne-au impartasit cate ceva din experienta lor Marocana. Am luat pranzul cu ei ca in familie si am baut prima noastra palinca dupa cateva zile de ceai cu menta.

Zachariah e soferul ambasadorului care ne-a dus dupa vize. Perspectiva lui e ca marocanii sunt un popor foarte harnic. "Oamenii pe aici se trezesc inainte de rasaritul soarelui si cand rasare soarele ei suunt deja pe camp. Daca mergi mai la sud, in Africa, aia sunt foarte lenesi". Ligiana, mama lui Rares, care traieste in Spania de 10 ani spune de marocani ca sunt dintre cei lenesi si ca spaniolii prefera de zece ori mai mult sa angajeze romani pentru diverse munci.
Ma gandeam cum privim noi africanii , pentru care timpul nu conteaza ca pentru noi. Si cum suntem priviti de occidentali, pentru care suntem un fel de africani.

Totul e o chestiune de perspectiva.
Mircea

Un comentariu:

  1. Salut baieti,

    zambesc si ma trec lacrimile, de emotie, si ma gandesc ce fain de voi, pt ca pornind pe drumul asta timpul si spatiul au o cu totul alta dimensiune. Aveti un orizont intreg inainte, si lucrurile cu adevarat importante conteaza. Cum e sa te lupti cu tine insuti, cu propriile temeri si prejudecati, si impotriva lor TU sa iesi invingator. Mergeti cu Dumnezeu! Lorena

    RăspundețiȘtergere